pregnancy termination in manila

pregnancy termination in manila bizautomation.com abortion philippines
NIEUWS | AGENDA | BLOG

Tevredenheid flexwerken vs ZZP

donderdag 12 februari 2015 door Rob Henstra

Werknemers met een flexibel contract zijn minder tevreden over het loon, de scholingsmogelijkheden en de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie vergeleken met personen met een vaste aanstelling. 

"Alleen degenen die uitzicht hebben op een vast contract zijn relatief vaak tevreden over de doorgroei- en scholingsmogelijkheden", schrijft het planbureau.

ZZP

Dit geldt niet voor zelfstandig ondernemers, of zzp'ers. Die groep scoort hoger op de tevredenheid dan tijdelijke werknemers zonder uitzicht op een vast verband. Dit heeft te maken met de kenmerken van een zzp'ers, zoals de vrijheid in de aard van het werk en de werktijden. 

Flexwerkers zijn wat betreft de arbeidsomstandigheden op sommige punten slechter uit dan vaste krachten, maar geestelijk en emotioneel zwaar werk wordt nog altijd vooral door vaste krachten gedaan.

Voorts concludeert het SCP dat flexibele arbeid steeds later in de loopbaan voorkomt. In 2002 had 80 procent van de werknemers een vaste aanstelling na zes of tien jaar, in 2012 was dat na tien tot vijftien jaar. Het aantal flexwerkers en zzp'ers neemt wel al jaren toe, laten ook  cijfers van het  Centraal Bureau voor de Statistiek zien.

Bron: NU.nl

categorie: Nieuws
steekwoorden:
delen: Stuur door

Tweets

clomid london

clomid london