pregnancy termination in manila

pregnancy termination in manila bizautomation.com abortion philippines
NIEUWS | AGENDA | BLOG

2014: start opleidingen ondernemerschap

donderdag 12 december 2013 door Rob Henstra

Begin voor jezelf. Begin goed.

Je eigen baas zijn? De kans op uitdagend werk vergroten? Droom je van vrijheid? Dan is zelfstandig ondernemerschap wat voor jou. Richt je eigen bedrijf op, begin je eigen webwinkel of ga aan de slag als zelfstandig professional. Zelfstandig ondernemerschap is spannend, uitdagend en goed voor je verdere ontwikkeling.

Een goede voorbereiding maakt de kans op succes groter. Om je hierbij te helpen begint Onderneemkracht in 2014 met een opleiding met het landelijk erkend certificaat ondernemerschap als eindresultaat. Deze opleiding kun je in zijn geheel volgen, of per losse module. Aan het eind van iedere module ontvang je een deelcertificaat. Daarnaast zijn de kosten fiscaal aftrekbaar. De docenten zijn zelf ondernemer en als partner verbonden aan het collectief van Onderneemkracht. Dus niet alleen theorie, maar ook direct de vertaalslag naar de praktijk.

Module 1: Kansrijk of kansarm ondernemen

Krijg een realistisch beeld van de slagingskans van zelfstandig ondernemerschap.

Aan het eind van deze module heb je een plan van aanpak op basis van zelfanalyse. Tijdens het maken van je plan van aanpak bekijk je via verschillende invalshoeken naar de kansen van een bestaan als zelfstandig ondernemer. In het plan werk je uit welke zaken je moet oppakken, welke knelpunten je kunt verwachten en wat de oplossingen hierbij zijn.

Dankzij een plan van aanpak vergroot je je slagingskans. Een goede voorbereiding is een bijna-garantie op succes. Het schrijven van dit plan helpt je een duidelijk (toekomst)beeld te krijgen van je ambities. Je leert tijdens dit proces inzicht te krijgen in jouw ondernemende houding. Je leert je markt kennen, je klanten en je concurrentie. Je geeft in je plan van aanpak aan welke kant je op wilt met je onderneming. Je krijgt oog voor zowel de kansen als de bedreigingen. Je plan van aanpak is een goede basis om je ondernemingsplannen concreet vorm te geven.

Module 2: Het Canvas businessmodel

Kies duidelijk en beargumenteerde voor je ondernemingsvorm. Canvas is een eenvoudige, maar krachtige tool om te zien welke onderdelen in jouw businessmodel een rol spelen en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Aan het eind van deze module heb je een businessplan conform de Canvas-methode. Tijdens het schrijven van je businessplan sta je stil bij alle negen beleidsonderdelen, die samen het bedrijf vormen.  Je denkt na over de risico’s versus de kansen. In je businessplan besteed je aandacht aan de ontwikkelingen in de markt en de wensen van je doelgroep. Je signaleert welke factoren de markt (kunnen) beïnvloeden. Je geeft aan hoe je inspeelt op de wensen van de doelgroep en wat dit betekent voor alle beleidsonderdelen.

Module 3: Krijg financieel inzicht

Maak inzichtelijk hoe je het financiële gedeelte van je ambities gaat regelen.

Aan het eind van deze module heb je een financieel plan, dat voldoet aan de eisen van de bank. Tijdens het schrijven van je financieel plan leer je welke financiële zaken invloed hebben op je bedrijf. Je beschrijft de financiële consequenties van je keuzes. In je plan neem je de mogelijkheden mee om je kosten te reduceren. Dankzij deze module maak je verantwoorde financiële keuzes, weeg je de financiële risico’s af, en maak je weloverwogen beslissingen ten aanzien van investeringen. 

Module 4: Krijg financieel overzicht

Hou grip op je in- en uitgaven. Leer op basis van feiten de juiste keuzes te maken voor je bedrijf.   

Aan het eind van deze module heb je je financiële administratie op orde. Tijdens deze module leer je grip te krijgen op het proces van inkomsten en uitgaven. Je regelt een continue stroom aan financiële informatie. Je verzamelt deze, regelt  ondersteuning op het financieel vlak, en je bewaakt dankzij je financiele administratie voortdurend de financiële situatie van je onderneming op basis van ontvangsten/uitgaven, opbrengsten/kosten. Je financiele administratie stelt je in staat te weten wanneer je actie moet ondernemen om problemen te voorkomen. Deze module helpt je je onderneming financieel gezond te houden. Je leert hoe je analyses maakt uit financiële kengetallen. Je leert keuzes te maken op basis van deze analyses. 

Module 5: Onderscheid jezelf in de markt

Versterk je positie in de markt, werk aan een ijzersterke propositie.  

Aan het eind van deze module heb je je onderscheidend vermogen uitgewerkt een marketingplan. Tijdens de opleiding ontdek je de mogelijkheden, waarmee je je bedrijf verbetert. Je denkt na over (promotie)kansen. Je beschrijft welke acties nodig zijn om verbeteringen door te voeren. Je leert proactief te reageren op marktkansen, klanten en concurrenten. Je leert hoe je je naamsbekendheid kunt vergroten. Je leert de kanalen kennen die je hiervoor ter beschikking staan. Deze module leert je hoe je succesvol kunt  netwerken. Je ontdekt wie je strategische partners zijn, zodat zaken samen kunt oppakken, expertise kunt delen en kunt reflecteren op het (eigen) ondernemerschap. Je vindt en grijpt de kansen om met mensen in contact te komen. Mensen, die van pas kunnen komen bij de startfase en de groeifase. Je leert hoe je je netwerkcontacten op verschillende wijzen kunt onderhouden, zodat er een netwerk ontstaat rondom jou en je bedrijf.

Module 6: Effectief inkopen

Koop producten en diensten tegen gunstige voorwaarden in. Leer hoe je een langdurige samenwerking aan kunt gaan met je leveranciers, zodat ze een meerwaarde gaan vormen voor je bedrijf.

Aan het eind van deze module heb je een inkoopplan. Tijdens het maken van je inkoopplan zoek je naar de zakelijke mogelijkheden, die leveranciers en partners je kunnen bieden. Je vertaalt deze zoektocht in je inkoopplan naar concrete acties en bouwt op deze wijze de commerciële positie uit van de onderneming. Je benoemt de voor- en nadelen van samenwerking met diverse partijen, maakt steeds een afweging tussen de kosten en baten, en leert hoe je kunt onderzoeken of de samenwerking nog bijdraagt aan je ondernemingsdoelstellingen. Hierdoor verzeker je jezelf ervan dat de afspraken up-to-date zijn en blijven aansluiten bij de ontwikkeling van je onderneming.

Module 7: Uitmuntend verkopen

Verkopen kun je leren. Bereik overeenstemming met je klanten over de prijs en voorwaarden, en leer hoe je de juiste balans bewaart tussen je eigen belang en die van je klant.

Aan het eind van deze module heb je je eigen verkoopplan. Tijdens het maken van dit verkoopplan neem je weloverwogen risico’s in de manier van het verwerven van je klanten, het offreren en het onderhandelingsproces. Je werkt je strategie uit in je verkoopplan en doet recht aan zowel je eigen belang als die van je klant. Je leert de juiste onderhandelingstechnieken en je leert hoe je de verschillende (verkoop)argumenten in kunt zetten om je klanten te beïnvloeden en tot overeenstemming te laten komen. Ervaar hoe jij tijdens de onderhandelingen je klanten akkoord kunt laten gaan met je eindvoorstel. Leer hoe je tijdens het contact met (potentiele) klanten kansen signaleert, zodat je je klanten aan je weet te binden en het eindresultaat altijd in jouw voordeel is.

Alle modules duren drie dagdelen en kosten 150 euro per module, exclusief btw, en inclusief lesmateriaal en deelcertificaat. Meld je je aan voor de gehele opleiding dan zijn de kosten 995 euro.

  • 2014: start opleidingen ondernemerschap
categorie: Nieuws
delen: Stuur door

Tweets

clomid london

clomid london